KirkU - Kirkkonummen Urheilijat ry. Raapaisu historiaan.

KirKu 1975

HARJOITUSVUOROVALITUS URHELULAUTAKUNNALLE 1975. PÄÄTÖS, JOSTA VALITETTIIN.

Kirkkonummen kunnanurheilulautakunta

Kirkkonummem Urheilijat ry:n Yleisurheilujaosto toivoisi urheilulautakunnan käsittelevän Hindersbyn kentän käyttöä koskevan asian ja ryhtyvän tarpeellisiin toimenpiteisiin , jotta kaikki seurat noudattaisivat urheilulautakunnan antamia kentän käyttövuoroja. On valitettavasti käynyt ilmi, että KyIF rikkoo näitä vuoroja jatkuvasti. Vastoin urheilulautakunnan ilmoittamia vapaita yleisurheilijoitten kenttävuoroja on KyIF järjestänyt ainakin 2,6 ja 9.6 sarjakilpailut, sekä jalkapallopelit 3.6 ja 11.6. Lisäksi vielä viimeisimmän urheilulautakunnan kirjeen jälkeen, joka koski kentän käyttövuoroja on KyIF järjestänyt 16.6 seuraottelun.

Nyt on käynyt niin, että Kirkkonummen Urheilijat on ilmoittanut jäsenilleen urheilulautakunnan vahvistamat kenttävuorot ja kun sitten on kentälle menrty niin huomataankin, että on jatkuvasti varattu saman seuran taholta. Samoin kunnallista yleisurheilukoulua maanantaisin ei ole voitu pitää mainitusta syystä . Onko niin, että jokin seura voi sivuutttaa kunnallisen päätöksentekoelimen tekemän päätöksen.

Kuka korvaa sitten näille urheilijoille jotka joutuvat käymään turhaan kentällä jopa pitkänkin matkan päästä, siinä loppuu monen nuoren urheiluinto kun jatkuvasti joutuu palaamaan tyhjäntoimin takaisin.

Kirkkonummi 18.6.1975
Kirkkonummen Urheilijat ry
Yleisurheilujaosto
Niilo Matinlompolo.

 

URHEILULAUTAKUNNANPÄÄTÖS URHEILU- JA PALLOKENTTIEN KÄYTÖSTÄ.--
Hiukan samaan asiaan liittyen myöhemmine jalkapallovuoroista: "Lähetin kirjeen lautakunnalle siitä, että KyIF oli saanut huomaatvasti enemmän vuoja kuin KirKkU pelaajien lukumäärään nähde. Kirku sai noin 50 % vähemmän kuin sille olisi kuulunut. Valituskirje kyllä käsiteltiin, mutta se ei johtanut sillä kaudella mihinkään tulokssin, mutta seuraavana vuonna harjoitusvuoroje jakatuminen oli paljon oikeudenmukaisempi," (Perttti Manninen).

Keskiviikko 14.12.2016. klo 14.00.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

12.12.2016 klo 9.00
RAAPAISU KIRKUN HISTORIAAN

Urheiluseura Kirkkonummem Urrheilijat ry perustettiin 1970 Kirkkonummen kerskustaan Gesterbyn ym alueiden rakentamisen kasvaessa palvelemaan väestöä, joka kaipasi TUL:n seuraa alueelleen. Veikkolassa oli Veikkolan Veikot VeVe ja yleisseurana oli KyIF Kyrkslätt IF, ruotsinkielinen seura koko paikkakunnalla.

Tämä raapaisu peruatuu aluksi monivuotisen yleisurheiluvalmentaja Asko Mäenpäällä säilyneisiin kuvii, lehtileikkeihin ja pöytäkirjoihin ym. muuhun materiaaliin. Myös minulta, Pertti Manniselta, löytyi iso määrä valokuvia, joita tuodaan mukaan Askon materiaalin tultua käsitellyksi. Selaamme aineistoa Kirkkonummen kirjastossa maanantaista 12.12.2016 alkaen klo 9.00 koko viikon tutkijan huoneessa, jonka olemme saaneetkläyttöömme, hirveässä juntan metelissä aivan ikkunan alla, kin kirjaston laajentaminen on alkanut lähes sankarihautoihin kiinni.

11.20
Seuran lehti Kirkulainen ilmestyi 20-vuotisjuhliin joulukuussa 1990, josta nimettömäksi jääneen tekijän tai kollektiivin tekstiä tähän:

"KirkU 20 vuotta. 20.12.1990
Seuran perustaminen


"Kirkkonummen suomenkielisen työväenliikkeen poliittinen järjestätyminen oli saatettu loppuun vuosikymmenen vaihtuessa 1970-luvuksi. Myös ammattiyhdistysliikkeen järjestäytyminen oli loppusuoralla. Ammatillinen paikallisjärjestö perustettiin muutamaa kuukautta ennen työläisurheiluseuran perustavaa kokousta. Aika oli siis kypsä Työväen Urheilulliton seuran perustamiseksi Kirkkonummelle kokoamaan työväenliikkeeseen kuuluvat ja sitä lähellä olevat ihmiset."

Muutama lause lisää tästä historiikista:
"... nimet Niilo Keinänen, Erkki Ryynänen ja Olli Mäki vilahtelevat niin muisteloissa kuin papereissakin ..."
"Perustava kokous antoi seuraavan julkilausuman: "Kirkkonummen Urheilijat lähtevät voimakkaasti viemään työväen urheilua eteenpäin koko kunnan alueella ja luomaan harrastusmahdollisuuksia niin nuorille kuin vamhemmillekin kuntalaisille."
"Seuramme ohjelmaan tulevat kuulumaan mm. yleisurheilu, hiihto sekä kaikki voimailulajit kuten nyrkkeily ja paini ja tietekin kaikki palloilulajit sekä talvella jääkiekko ja luistelu."
"KirkU:n keskeisintä toiminta-aluetta varsinkin alkuvuosina oli Gesterbyn asuntoalue.. Sinne sijoittuvat myös seuran ensimmäiset talousafäärit: joulupukkipalvelu, paperinkeräys sekä vähemmän tunnettuna, mutta sitäkin tärkeämpänä palvelumuotona lasten päiväkerhotoiminta."

12.00 Viemme tähän mennessä kopioimamme materiaalin nettiin.

13.55

Saimme juuri soiton Arto Mäenpäältä, että googlettamallla löytyy paljon aiheesta. Kuvan käsittely tässä ensimmäisessä versiossa ei oikein onnistunut, mutta nettiin saamme kuitenkin tämän alun, aluksi.

ETUSIVULLE!

-

Riippumattoman elama.fi sivuston osa maanantaina 12.12.2016 klo 14.10.

Vastaava toimittaja: Pertti Manninen

 

 

 

 

 
elama.fi - Riippumaton julkaisu. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen.
Yhteys: nettisanomat @hotmail.com.

ELAMA.fi - KirkU- Kirkkonummen Urheilijat. Raapaisu historiaan. - Pertti Manninen, Asko Mäenpää, Kirkkonummen urheilijat, KIRKU- nettisanomat - 12.fi - Lakisanomat - Viikkosanomat - Kuvasanomat - Sanomatori

Maanantai 2016-12-12 14:10

 

 

 

 

 

Tämä elama.fi- sivusto on nettisanomat.com-sivuston rinnakkaissivusto sisältäen myös omaa materiaaliaan. Vuodet 2015 ja 2016 sekä hakemisto sivuston hs27.com pohjalta 2016-03-27.
Otsikkokorjaus vuosille 2015 ja 2016: 2018-09-11: Kuvala.fi -> ELAMA - elama.fi .